Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 iulie 2016

Controlul ginecologic dupa nastere



     

 Sanatatea mamei ramane la fel de importanta si dupa nasterea bebelusului. Pe parcursul celor noua luni de sarcina organismul femeii a suferit o serie de modificari, acum urmeaza perioada de lehuzie si procesul de alaptare a bebelusului. Asa cum mama a fost monitorizata pe tot parcusul sarcinii, si dupa nastere se recomanda efectuarea anumitor teste si analize.



      La sase saptamani dupa nastere are loc primul consult ginecologic postnatal, daca pana atunci lucrurile s-au desfasurat normal. La acest moment, multe mamici se pot confrunta inca cu probleme de la nastere, dureri sau au intrebari pe care sa le adreseze medicului legate de felul in care isi revine corpul, viata sexuala, alaptare sau despre contraceptie.


     
       Ce se intampla la vizita medicala dupa lauzie?


      In timpul consultului medical, specialistul va realiza o serie de investigatii astfel:

-va masura tensiunea si greutatea;
-va realiza un examen abdominal extern; daca ai nascut prin cezariana, va examina si felul in care se vindeca incizia;
-va examina sanii (va cauta noduli, semne de inrosire, de mastita sau angorjare ori alte complicatii care apar in alaptare);
-va face un examen ginecologic (examinarea partilor genitale si a perineului - daca ai suferit o epiziotomie; va examina intern si vaginul, ovarele si cervixul in cautarea de leziuni, cicatrici sau a altor probleme; e posibil sa faca si un test de secretie sau Babes Papanicolau).



      Se recomanda verificarea starii de sanatate a mamei si prin analize uzuale de sange. O atentie deosebita trebuie acordata posibilelor complicatii infectioase acestea fiind cel mai frevente de dupa nastere- cum ar fi infectiile urinare  (daca a fost folosita sonda urinara);In acest caz se pot efectua analizele de urina; sumar de urina si urocultura; de asemenea mai pot fi folosite culturile vaginale pentru depistarea infectiilor genitale; aceste investigatii nu se recomanda de rutina ele fiind folosite daca aspectul clinic ne sugereaza o posibila infectie.

 Dupa nastere se pot declansa anumite afectiuni cum sunt cele tiroidiene - tiroidite autoimune in acest caz fiind de un real folos investigatiile pe aceasta linie daca apare simptomatologie caracteristica.



Medicul iti poate sugera sa faci si anumite vaccinuri pe care nu le-ai facut la timpul lor sau de care ai nevoie, acum de cand esti mamica - contra tetanosului, gripei, rubeolei sau varicelei ori a altor boli ale copilariei.



      Control medical de urgenta se impune daca:

  • ·         mama acuza dureri si stari de rau, ameteli cu stari de lesin, dureri puternice in piept, probleme de respiratie, dureri intense in abdomen;
  • ·          prezinta sangerari abundente, cheaguri, secretie urat mirositoare, greturi cu varsaturi sau scaune frecvente;
  • ·          sau la nivelul inciziei apar: fisuri, durere, edem, secretie, abdomenul intarit, febra, inflamatia ganglionilor (gat, subrat, inghinal), picioare dureroase sau umflate;
  • ·          probleme de mictiune;
  • ·          stari depresive;
  • ·         durerile localizate sub brat si in interiorul sanilor te avertizeaza ca te confrunti cu un abces care impune tratamentul de urgenta. Daca alaptarea iti provoaca neplaceri majore, o vizita efectuata medicului este obligatorie.





Desi este considerat ca o investigatie neplacuta si prea ampla pentru o femeie sensibilizata emotional dupa nastere si dupa primele saptamani alaturi de copil, controlul de 6 saptamani este foarte necesar si poate preveni suferinte mai grave si complicatii uterioare greu de tratat. Recomandarea noastra este sa nu sari peste aceasta vizita la medic!


*Pentru intrebari va rugam folositi sectiunea de comentarii de mai jos!

2 comentarii:

  1. Sunt cu sotul meu de 8 ani dar nu am reusit sa raman insarcinata, Soacra mea s-a purtat atat de rau pentru ca nu am putut sa raman insarcinata, presiunea soacrei l-a facut pe sotul meu sa vrea sa divorteze de mine, Unu Zi credincioasă când derulam pe internet, am văzut cum acest Dr Dawn acuna ajută mulți oameni să rămână însărcinați și să se împace cu iubiții de acolo, i-am scris pe Whatsapp și i-am explicat totul, acest Dr Dawn a promis că mă va ajuta, ea mi-a dat niște reguli pe care le-am făcut totul perfect, la 3 săptămâni după muncă mi-a cerut să merg la spital pentru analize și spre surprinderea mea doctorul a spus că sunt însărcinată în 1 săptămână, dar chiar acum am născut frumosul meu băiețel, toate multumesc Dr Dawn, scrie-i pe Whatsapp: { +2348032246310 }
    Sau e-mail { dawnacuna314@gmail.com }
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei vrajă de noroc.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    *Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am avut inima zdrobită în ultimele 9 luni după ce David s-a despărțit de mine, dar după ce am văzut mărturiile unor oameni despre Dr. DAWN, am fost foarte încântată să-i cer ajutor. Mi-a explicat tot ce trebuia furnizat pentru a efectua vraja de împăcare și am avut încredere în el din toată inima. În exact 3 zile, iubitul meu, care m-a bântuit luni de zile, m-a sunat de 17 ori pe loc. Am fost șocat pentru că el a fost cel care m-a blocat și s-a mutat. Acum suntem fericiți împreună și așteptăm primul nostru copil împreună. Vreau să-l apreciez pe dr. DAWN pentru marele său ajutor și, de asemenea, să alertez publicul despre acest om grozav. Contactează-l personal dacă ai nevoie de ajutorul lui pentru a te reuni sau pentru a rămâne însărcinată sau poate ai nevoie de alte ajutoare.
    Whatsapp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere